Konijnentrimsalon | trimsalon speciaal voor konijnen

Bij konijnentrimsalon Het Pluishuis wordt elk konijn individueel beoordeeld op de conditie van de vacht, huid én nagels. Ook de algehele conditie van het konijn is bepalend voor welke behandeling aan te raden is. De trimmer constateert welke behandeling zij nodig acht en gaat hierover met u in overleg. Samen wordt bepaald wat er uiteindelijk gebeurd.


Het welzijn van het konijn staat voorop!

Soms is het nodig een konijn (plaatselijk) te scheren of stukken klit uit de vacht te knippen. Dit kan lelijk ogen, maar is in het belang van het konijn. Door klitten en vervilte vacht komt het welzijn van het konijn ernstig in het gedrang. Vastgeklit haar trekt aan de huid wat pijn doet en stress geeft. Met een vervilte vacht kan de huid niet ''ademen'' en dit kan huidproblemen veroorzaken. Bovendien beperken klitten en vilt de bewegingsvrijheid van het konijn. Door dit alles zal het konijn de blindedarmkeutels niet goed op kunnen eten wat weer leidt tot zogenaamde "plakpoep". Bovendien ontstaat er een tekort aan de voedingsstoffen die in de blindedarmkeutels zitten.


De trimbeurt vindt plaats in de trimsalon in Oss. Indien gewenst kan ook op locatie, bij u thuis, getrimd worden. De trimmer neemt dan al het trimmateriaal, een trimtafel en trimkruk mee. Geef bij het maken van een afspraak aan als u wenst dat de trimbehandeling op locatie plaats vindt. Houdt rekening met het reistarief wat wordt gehanteerd.