Pension | vakantie opvang speciaal voor konijnen

Bij vakantiepark Het Pluishuis laat u met een gerust hart uw konijnen achter wanneer u zelf van huis gaat. Er zijn zes ruime en luxe vakantiehuizen beschikbaar, met privé tuin. Met veel liefde krijgen de konijnen alle aandacht. Niet alleen u gaat lekker op vakantie, uw konijnen ook! Of u nu een midweek of een maand van huis bent, uw konijnen zijn in goede handen bij Het Pluishuis!

 

Stichting Konijnenbelangen waardeert Het Pluishuis met 5 van de 5 sterren: ''Uitstekend kleinschalig 5-sterrenpension. Zeer goede medische kennis en zeer goede kennis van het konijn in het algemeen.''


Reserveer snel! De boekingen voor de zomervakantie gaan hard...

20 juli t/m 9 augustus is volgeboekt

 

Wegbrengen en ophalen konijnen:

Maandag t/m vrijdag tussen 19:00 en 21:00 uur

Zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur

Zon- en feestdagen gesloten


Uw konijnen krijgen standaard:

 • een groot leefoppervlak
 • een gereinigd verblijf
 • schone bodembedekking
 • indien nodig stro (bij koude of bij pootproblemen)
 • elke dag een schoon toilet
 • elke dag vers drinkwater
 • elke dag een berg hooi
 • elke dag een ruime hoeveelheid verse groente*
 • elke dag een hand kruiden, geselecteerd op ondersteuning van het konijn tijdens de opvang**
 • heel veel liefde en aandacht❤️

 

* De groenten zijn andijvie, witlof, bleekselderij en wortelloof. Met mate worden roosjes bloemkool en broccoli gegeven en af en toe een stukje wortel. De hoeveelheid is afhankelijk van wat de konijnen gewend zijn te eten en dit wordt voorafgaand de opvang besproken.

** De kruiden bevatten onder andere weegbree, paardenbloem en peterselie. De mix wekt de eetlust op, ondersteunt het maagdarmstelsel, verhoogd de weerstand en kalmeert het konijn.

U dient zelf de biks (brokjes) mee te nemen die uw konijnen altijd eten. Konijnen hebben een gevoelig darmstelsel en bij plotselinge wisseling van biks kan het konijn hier serieuze gezondheidsproblemen door krijgen. U dient meer biks dan de benodigde hoeveelheid mee te nemen, voor het geval dat uw vakantie (om welke reden dan ook) uitloopt.


U ontvangt regelmatig foto's en filmpjes van uw konijnen 🐰🐰 om te zien hoe het op de konijnenvakantie gaat! ❤️🤙


Elk verblijf is geschikt voor twee konijnen

Elk konijnenhuis heeft een eigen afgeschermde tuin, dus vreemde konijnen komen niét bij elkaar. De konijnen hebben overdag toegang tot hun privé tuin. Zodra het gaat schemeren worden de konijnen in het huis gedaan en wordt deze afgesloten. Dit ter bescherming van de konijnen tegen andere dieren als katten en vogels. In de ochtend worden de huizen weer open gezet.


Het welzijn van het konijn staat voorop!

Het kan voorvallen dat uw konijnen ziek worden. Het Pluishuis neemt voor te handelen altijd eerst contact met u op om te bespreken wat er gesignaleerd wordt en u te vragen of u wilt dat de konijnen naar de dierenarts gaan.

Mocht u onbereikbaar zijn en het gaat dermate slecht met het dier, dan wordt in het kader van dierwelzijn de dierenarts te allen tijde ingeschakeld. Dit komt gelukkig zeer zelden voor.

De kosten voor het bezoek aan de dierenarts worden aan u doorberekend en dient u te betalen wanneer u de konijnen op komt halen.

Wanneer uw konijn(en) medicatie krijgen is dat geen enkel probleem. De konijnenverzorger is ervaren met het toedienen van medicatie en zorgt dat dit goed en tijdig gebeurt, zoals door de dierenarts voorgeschreven. Overleg dit op voorhand bij het boeken van uw konijnenverblijf.


Veel gestelde vragen

Krijgen mijn konijnen wel genoeg aandacht?

Het Pluishuis is gespecialiseerd in konijnen en staat voor kwaliteit. De verzorger heeft door opleidingen en ervaring bijzonder veel kennis van konijnen. Met liefde worden de konijnen verzorgt. Naast de dagelijkse gezondheidscheck wordt er werkelijke aandacht aan de konijnen besteed. De konijnen die het fijn vinden krijgen een massage en met de konijnen die het leuk vinden worden spelletjes gespeeld.

Ik vind het geweldig! Waar kan ik boeken?

Leuk dat u de konijnenvakantie bij Het Pluishuis wilt boeken. Reserveren kan met het online formulier

Hoeveel bedraagt de vergoeding voor de konijnenvakantie?

Het Pluishuis hanteert een dagtarief van €14 per dag. Het tarief is per verblijf, ongeacht of er een of twee konijnen verblijven. De dag van brengen en de dag van halen worden in rekening gebracht. Wanneer u twee konijnen voor 8 dagen bij Het Pluishuis laat verblijven bedraagt de vergoeding dus €112,00.

Waarom moet ik na reservering het volledige bedrag aanbetalen?

In het verleden is gebleken dat sommige konijneneigenaren zich op het moment van afbetaling (4 weken voorafgaand de konijnenvakantie) bedenken en vervolgens de konijnenvakantie annuleren. In tussentijd is het konijnenverblijf gereserveerd geweest en heeft Het Pluishuis andere mensen teleur moeten stellen. Om te voorkomen dat er loze rezerveringen worden gedaan vraagt Het Pluishuis om de vakantieopvang volledig aan te betalen. Na het voldoen van de betaling wordt de reservering omgezet in een definitieve boeking. Ter bevestiging krijgt u hier per e-mail bericht van.

Ik moet helaas de konijnenvakantie annuleren, heb ik recht op geldteruggave?

De volledige voorwaarden omtrent annulering staan in de algemene voorwaarden onder Artikel 6 – Annuleringsvoorwaarden.

Bij annulering gelden de volgende annuleringskosten:

 • Annulering tot 8 weken vóór het ingaan van de periode van opvang: 25% van het totaalbedrag
 • Annulering tot 6 weken vóór het ingaan van de periode van opvang: 50% van het totaalbedrag
 • Annulering tot 4 weken vóór het ingaan van de periode van opvang: 75% van het totaalbedrag
 • Annulering binnen 4 weken vóór het ingaan van de periode van opvang: 100% van het totaalbedrag

Ik ga 's middags op vakantie, kan ik dan 's morgens de konijnen brengen?

Het brengen en halen van konijnen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 19:00 en 21:00 uur en op zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur. In dit geval kunt u het beste de werkdag voordat u op vakantie gaat de konijnen brengen.

Moeten de konijnen gevaccineerd zijn?

Ja. Het Pluishuis accepteert alleen konijnen die gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Deze drie konijnenziekten zijn zeer besmettelijk en bij een uitbraak is de kans op een dodelijke afloop groot. Door alleen gevaccineerde konijnen te accepteren wordt dit voorkomen.

Komen mijn konijnen in aanraking met andere konijnen?

Nee. Elk verblijf heeft een eigen tuin die is afgeschermd. Tussen de afscherming zit plusminus 10 cm ruimte, waardoor de konijnen elkaar niet aan kunnen raken. Wel kunnen de konijnen elkaar zien.

Ik heb konijnen van een groot ras (Vlaamse reus / Frans Hangoor / Lotharinger). Kunnen zij bij Het Pluishuis verblijven?

Zeker! Het Pluishuis heeft een XXL-verblijf waar grote konijnen met gemak kunnen verblijven. Het tarief van het XXL-verblijf is iets duurder. Grote konijnen eten naar verhouding ook meer hooi, kruiden en groente. In het XXL-verblijf is het is ook mogelijk om drie kleine of middelgrote konijnen te laten verblijven.